גל חלפון: מותג אופנה בחנות של 16 מ"ר
מעצבת הבית שלנו, חדוה קלינהנדלר, יצאה לסיור שטח בחנות אופנה קטנה וחביבה במתחם שרונה. אילו ממצאים תועדו בחלל המעוצב ומה אפשר ללמוד מהם על עיצוב חנויות?
רעש מכונות הקפה והצבעוניות של החנות ממול, מקנים נופך של המולה נעימה לחנות של מעצבת האופנה גל חלפון במתחם שרונה. עד לא מזמן היה כאן שקט שהופר רק על ידי קולות בנייה ושיפוץ. רק לפני שבועות ספורים נפתחה החנות והמעצבת כבר מרגישה לגמרי בבית.
לאחר שסיימה את לימודיה בשנקר החלה המעצבת גל חלפון בתקופת התמחות במותגי אופנה נחשבים כמו ריבר איילנד באנגליה ו״פיש אנד דג״ של המעצבת חגית ויטמן. ב-2011 החליטה לצאת לדרך עצמאית והחלה לעצב פריטי אופנה תחת מותג הנושא את שמה. הבגדים שחלפון מעצבת מיועדים לאישה העכשווית עם דגש על עיצוב, נוחות וגם טוויסט של שובבות – כמו בטנה מלורקס מוזהב בתוך ז׳קט קלאסי או פתקית עם חיוך בתוך קרדיגן. ההשראות לקולקציות שהיא מעצבת לקוחות מסרטים, ספרים, מוסיקה ועוד – עולם השראה תרבות ודינאמי לו ביקשה לתת ביטוי גם בעיצוב החנות.

עד לפתיחת החנות עבדה חלפון בעיקר בסטודיו ביתי, ואת עיצוביה שיווקה ל-15 חנויות ברחבי הארץ. את החנות הראשונה שלה החליטה לפתוח דווקא במתחם שרונה: ״בזכות הקשר ההיסטורי, המבנים המעניינים וחווית הקנייה האחרת – זו ללא ספק לא עוד חנות מעצבים בקניון.״
כדי להגשים את הפוטנציאל שראתה ב-16 המטרים הרבועים שהוקצו לה, נעזרה גל במעצבת הפנים נטע פרץ. השתיים עבדו יחדיו על העיצוב כאשר פרץ משרטטת, מתכננת, מציעה רעיונות וגם מנהלת את בעלי המקצוע. המטרה: ״חנות קצת אחרת. חנות שתבטא אותי, דגש על הפרטים הקטנים, זרימה אנרגטית טובה ושהחנות תשקף את המותג. שילוב של חומרים שונים, טקסטורות שונות שיצרו יחד הרמוני ונעים".
מעצב רהיטים הולנדי ובחירת צבעים מושכלת
מעצבת הפנים חקרה את המותג – מצבעי הבגדים ועד קהל היעד, ומתוך מסקנותיה הציעה שלוש אפשרויות לעיצוב החנות. יחד בחרו פרץ וחלפון בצבע אפור חם עם תת-גוון חום שישמש כצבע העיקרי בחנות – הצבע השקט הזה לא מתחרה עם הצבעוניות של הבגדים, שמשתנה בין קולקציה לקולקציה וגם מכניס אווירה מודרנית וקלילה למבנה ההיסטורי. הצבע האפור מופיע על הקירות, בגופי תאורה תעשייתיים מבטון, במדפים וגם בדלפק המרכזי. מיתוג המעצבת בא לידי ביטוי בצבעים המשניים שנבחרו – ורוד ופליז מוזהב אשר מתכתבים עם צבעי השקיות, כרטיסי הביקור והבגדים ואפילו עם הנעליים שנמכרות במקום. את הפליז מייצגים המתלים שמאחורי הדלפק, גוף התאורה השלישי בשלישיית התאורה שמעל הדלפק וכן גופי תאורה קטנים על הקיר ובתוך תא המדידה.
ורוד הוא צבע מרכזי במיתוג של חלפון, והוא מופיע בנגיעות קלות באריחי הרצפה המשוחזרת, בתא המדידה ובפרחים שהמעצבת מקפידה לחדש על הדלפק – בתוך אגרטל קטן מפליז. לצד האגרטל מסודרים עוד כלים ונרות ריחניים – כולם מפליז מוזהב, ובתוך אחד מהם אוסף עפרונות ורודים וזוג מספריים מוזהבים. העובדה שהצבעים המשניים מופיעים באביזרים קטנים יחסית מאפשרת למעצבת לשנות את המינון בקלות, וגם אם בהמשך תחליט לגוון או להחליף אותם, הדבר לא יצריך עיצוב ושיפוץ כולל.הפריטים הגדולים הם אלה שמקנים לחנות את האופי המיוחד שלה, זה שבאמת אי אפשר למצוא בכל קניון.
כבר בפגישה השנייה העלתה פרץ את שמו של ג׳וי ואן ארוון, אמן ומעצב הולנדי שמרבה ליצור רהיטים ייחודיים שהם כמעט מיצגי אמנות. לצורך ביצוע העבודות בחנות הגיע ואן ארוון לישראל. את הדלפק המרכזי של החנות יצר המעצב ההולנדי מפיסות עץ ממוחזרות ולו הוסיף מצבור של קרשים על הקיר ממול- המשמש גם כמתלה ואיזור תצוגה לבגדים וגם כחלק מהעיצוב. הדלפק המרכזי תופס חלק נכבד משטח החנות והוא גם הרהיט השימושי ביותר בה. בזכות העיצוב שלו משמש הדלפק לא רק למכירה, אלא גם לתצוגה, לאחסון נסתר וכשולחן עבודה. הרהיטים-מיצבים שיצר ואן ארוון עונים על כמה צרכים: הם מוסיפים ייחודיות לעיצוב החנות, מאזנים את החלל הכבד בזוויתיות הרעננה שלהם, מתכתבים עם אהבתה של המעצבת לחומרים טבעיים ומספקים פונקציונאליות. מעבר לסגנון ולעיצוב.
מול תא המדידה וליד הדלפק ניצבים מדפים שעשויים מארגזי סחורה ישנים שנצבעו באפור מעט כהה יותר ומוסיפים לטקסטורות במקום. חבל רק שבגלל אילוצי המקום הם והבגדים המקופלים בתוכם לא גלויים יותר לעין. משני צידי החנות – במסדרון שמקשר בינה לבין שתי החנויות האחרות בקומה ובמרפסת שמשקיפה אל בית הקפה שלמטה – יש רהיטי גינה לבנים באווירה צרפתית קלילה, שמוסיפים לתחושה הביתית ומספקים מקום ישיבה למי שמתלווה ללקוחה בזמן שהיא מודדת בגדים. זהו פרט נוסף שמראה את המחשבה שהושקעה בפרטים ושעשויה לגרום ללקוחות לחזור שוב ושוב.
בחנות של חלפון הכל עניין של איזון – בין טקסטורות, חומרים וצבעים. ואכן, מול הדלפק האפור והזוויתי ניצב תא המדידה שכולו קריצה הומוריסטית ונשית. תא המדידה נראה מבחוץ כמו אוהל קרקס אפור, וכשהווילונות שלו מופשלים מגלים בטנה מפוספסת בוורוד ובקאמל עם מתלים וגופי תאורה פנימיים מפליז מוזהב. דרך נהדרת להכניס קצת הומור (ותאורה מחמיאה) לחווית המדידה שיכולה להיות מעיקה לעיתים. בעידן ששייך לאינסטגרם, החנות גם מספקת שפע הזדמנויות לצילומי להיט: מהפרחים על אדן החלון ההיסטורי, עבור באריחי הרצפה המשוחזרת וכלה ב״סלפי״ מתא המדידה. אבל חשוב יותר – בעולם של חנויות מנוכרות ולבנות, זו חנות שלא תישכח במהרה אפילו אם ביקרתם בה רק פעם אחת.
מוסר השכל עיצובי
1. בחרו צבע שקט אך מזמין, בתור רקע.
2. שלבו את צבעי המותג בפרטים קטנים אך משמעותיים.
3. כדאי להשקיע בעיצוב של הרהיט המרכזי שיתפוס את מלוא תשומת הלב שלכם ושל הלקוחות.
4. התחשבו באופי של המבנה.
5. הכניסו נגיעות לא צפויות, כמו גוף תאורה אחד בצבע שונה.
6. חישבו איך העיצוב יכול לשפר את חווית הקנייה של הלקוח.
פרסם תגובה